Div 1 Koll

Idag spelas det många intressanta matcher i Div1, tänkte snacka om några av dem.

GISLAVED-VITA HÄSTEN (DIV1 E)

Ett av seriens sämsta lag, mot seriesuveränen, kan väl bara gå på ett sätt, eller?
Vita Hästen är helt klart det bästa laget i Div 1 E, och ett av de bästa i Hela Div 1. Man har den bredaste truppen, men har också gott om spetsspelare, vilket visar sig när man tittar närmare på statistiken. Vita Hästen har hela säsongen haft flera spelare med i poängligetoppen, just nu har man Henric Höglund som etta, han har gjort 17 poäng, vilket är mycket imponerane. Lite längre ner finns Marcus Eriksson, som är en riktigt bra spelare, som kan göra det lilla extra i täta matcher. Man har en av seriens bästa backar, i Mike Beck, som gjort 11 poäng på 9 matcher.
Gislaved har en tunn trupp, och förlitar sig på Erik Hjalmarsson och Emil Sätterman. Sen spelar man ganska så fult, och det är nog deras chans idag. Spela fult och hoppas att Hästarna tappar fokus.

Tips: 2-5 till Vita Hästen

MARIESTAD-VIMMERBY (DIV1 E)

Ett toppmöte, där egentligen vilket lag som helst kan vinna. Det lär nog bli en tight och spännande match, där båda laget har bra målvakter, spetsat med några riktigt vassa forwards. Mariestad tror jag dock lär dra det längsta strået, eftersom man, enligt mig, har lite bredare trupp, och blir en aning starkare av att spela på hemmais. Tror Mariestadsforwarden Eddie Davidsson kommer ha en avgörande roll.

Tips: 4-3 till Mariestad