Kan nykomlingen överraska?

Det finns ett par nykomlingar i årets F-serie, den ena är Borås, som trillat NER från Allsvenskan (på grund av ekonomiska problem), och den andra klubben är Nittorp, som tagit steget UPP från DIV2-spel. 
 
Jag har pratat och skrivit ganska mycket om Borås, skrivit om deras matcher, trupp och så vidare, men jag har inte pratat så mycket om Nittorp, så efter några kommentarer på bloggens fb-sida så har jag beslutat att jag ska prata lite om den nykomligen som iaf inte jag vet så mycket om. 
 
Nittorp är en ganska liten klubb som de senaste säsongerna har harvat runt i DIV2, men i början av 2000-talet så gjorde man några säsonger i ettan, så det är en stor grej för klubben att vara tillbaka i DIV1, det är trots allt stor skillnad på de två serierna, ettan håller på att växa och bli lite som Allsvenskan, fast med måga fler lag, det finns ett stort och brett intresse för den här serien, och det lär ju göra att även små klubbar som Nittorp kommer få mer publicitet. 
 
Det är alltid svårt för en nykomling, och det kommer det säkert vara för Nittorp också, speciellt eftersom de hamnat i den tuffaste serien i hela DIV1-Cirkusen, det är ju många bra lag där nere, och nu har man ju fått sällskap av Borås, som på sätt och vis tagit KHK:s plats i F-serien. 
 
Om Nittorp ska ha någon chans att skrälla, så måste man verkligen jobba som ett lag, man har inte en så stor bredd, så det gäller även att nyckelspelare som Remstam och nye målvakten Sääf håller sig hela och även spelar på en bra jämn nivå. 
Det gäller att ta sina chanser mot de tippade bottenlagen, samtidigt som man verkligen ska försöka göra det svårt när "storklubbarn" kommer på besök, det är ju oftast enklare att vinna mot ett bra lag, om man spelar på hemmais. 
 
Man lyckades inte få till en deal med Boråsbacken Ola Svanberg, som istället valde spel i Norrköping och Vita Hästen. Hade man lyckats få Svanberg tillbaka till Nittorp (där han har ett förlutet), så skulle klubbens chanser varit lite större, man skulle få in en rutinerad och spelskicklig back, som ändå har många hockeyår framför sig. 
Nu har man istället fått satsa på unga lovande backar från olika J20-lag, vi får se hur den satsningen kan gå. 
 
Lagets nästa träningsmatch är på Söndag hemma mot Halmstad, ett lag som man kan komma att få en tuff strid med när serien drar igång. 
 
Vad tror ni om Nittorp den kommande säsongen, och är det någon rivalitet mellan Nittorp och Borås? 
1
Niklas Radich

Det kommer bli mycket heta matcher . När vi mötte nittorp på 90talet var det nästan alltid fullsatt . Jag hoppas att det blir så igen :) är ju bara 4 mil mellan Borås och nittorp

Svar: Antar att det skulle bli rejält liv om Nittorp skulle lyckas vinna på bortais! :)
Benjamin Lindkvist