Vad händer i Södertälje?

Förra säsongen var Södertälje ett av Allsvenskans bästa lag och gick till Kvalserien men den här säsongen har sett mycket sämre ut. Efter 31 spelade omgångar ligger laget sist i serien och har förlorat sina tre senaste matcher, man ligger två poäng bakom Troja/Ljungby men har å andra sidan en match mindre spelad. Inför säsongen var det nog inte många som trodde att det här laget skulle kunna hamna i en Kvalserie NERÅT men nu finns faktiskt risken att det blir så, man har åtta poäng upp till Almtuna som ligger ovanför strecket och ser man till läget i klubben så känns det ganska rörigt och turbulent, både på och utanför isen. 
 
Förra säsongen hade man ett av Allsvenskans bästa radarpar i form av Damien Fleury och Michael Nylander som gjorde totalt 66 poäng, 49 av Fleury (på 51 matcher) medans Nylander hann med 19 poäng på sina 18 matcher. Man hade överlag en mycket bra trupp där forwarden Ziga Jeglic gjorde en stark säsong och noterades för totalt 38 poäng men både han och Nylander lämnade klubben efter säsongen. Det märktes att Fleury inte spelade lika bra efter att radarpartnern försvann och efter 16 poäng på 26 matcher lämnade han klubben och försvann till Lausanne. Lagets poängbäste spelare i nuläget är inlånad Linus Fröberg som tillhör SHL-laget Färjestad, 20-åringen har gjort 16 poäng på 29 matcher och om lagets bäste poänggörare gör så lite poäng så förstår man att de inte kommer tillhöra toppen av serien.
 
Det har inte varit så här glada miner i Södertälje den senaste tiden. 
 
 
Klubben trodde mycket på rutinerade backen Peter Nolander som köptes in från AIK men han har haft skadeproblem och bara spelat i fem matcher hittills den här säsongen, där finns ytterligare en förklaring till varför laget inte varit så bra defensivt som man var förra säsongen. 
Nu ska vi kanske inte säga att SSK verkligen kommer spela i kvalserien men det gäller att höja sig snabbt och man måste börja plocka poäng, det som talar emot att de ska börja med det nu är att man ska möta BIK Karlskoga och Malmö i sina två kommande matcher... 
 
Tror du att Södertälje kommer hamna i Kvalserien?