Nya äventyr för Höglund

Nu är det klart att forwarden Henric Höglund fortsätter sin hockeykarriär ytterligare en säsong, men det blir inte i Danmark, där han avslutade den senaste säsongen. Nu kommer han lämna Europa för spel i CHL-laget Arizona Sundogs, som är en sammarbetsklubb med NHL-laget Phoenix.
 
Den 35-årige forwarden har aldrig tidigare spelat borta i Nordamerika, utan det har mestadels blivit spel i antingen Allsvenskan eller i Norge, där han gjorde flera bra säsonger innan han 2011 flyttade hem till Sverige och Vita Hästen, där det blev poängrekord och succé.
 
Den senaste säsongen startade han i Allsvenskan med Karlskrona, men efter 38 matcher och 14 poäng så flyttade han ner till Danska Esbjerg, där han bland annat fick spela med Vita Hästens nye stjärnkeeper Daniel Sperrle, och avslutade säsongen med att göra sju poäng på åtta matcher. Efter klubbspelet så blev det spel i inlineslandslaget där han var med och spelade hem ett VM-Silver.
 
Hitills är det bara tre kontrakterade spelare i Arizona, Henrics lagkamrater är Kevin Baker och Jason Morgan. Baker är, precis som Höglund, en erfaren spelare som bland annat spelat 83 AHL-Matcher. Jason Morgan är ännu mer meriterad, bland annat från hela 584 AHL-matcher, 44 NHL-matcher och så kanske ni minns honom från säsongen 2008/09, då han spelade i Elitserien med Södertälje.
 
Jag gillade det jag såg av Höglund under tiden han spelade i Vita Hästen och hoppas därför att det kommer gå bra för honom även borta i CHL.