Inför Vita Hästen - Huddinge

Imorgon är det dags för match mellan Vita Hästen och Huddinge, två lag som imponerat i DIV1 den här säsongen. Men nu är det Kvalserien och då har det gått tuffare, även om båda lagen tagit lite poäng och ligger hyfsat i tabellen.
 
Vita Hästen har fortfarande chansen att ta klivet upp, men då lär det behövs full pott resten av serien skulle jag tro, så man har mycket att spela för imorgon. Huddinges chans att gå upp är betydligt mindre, men man har visat att man är bra och vill säkert göra en bra match nere i Norrköping. Jag hoppas att Norrköpingspubliken kommer och stöttar laget, även om jag är rädd för att en hel del lär stanna hemma bara för att man inte möter ett lika "sexigt" lag som tex KHK eller Björklöven.
 
Vita Hästen verkar ha alla spelare förutom Stefan Erkgärds tillgängliga för spel, så man borde stå redo för att kunna prestera riktigt bra. Alexander Bergh var märkbart störd av sjukdom i den senaste matchen men han ska nu vara fit for fight igen, vilket är viktigt för lagets chanser. Det ryktas lite om att Tim Sandberg kan vara påväg in från Örebro, och det vore såklart riktigt bra, den talangfulle målvakten har varit Kvalseriens bäste och har en ganska stor del i att laget redan är klara för Elitseriespel den kommande säsongen. Att Sandberg inte finns med i Örebros trupp i dagens match kan ju betyda att han nu sitter och småladdar för en utflykt ner till Norrköping, men det är såklart bara spekulationer, vi får vänta och se vad som händer.
 
Huddinges trupp ser stark ut, trots att man var nederlagstippade inför Kvalserien så har flera spelare gjort bra ifrån sig och utmärkt sig på ett riktigt imponerande sätt. Spelare som är värda att hålla ögonen på är tex forwardstrion Måns Krüger, Sebastian Ellerstad och Nicklas Heinerö. De spelarna har gjort det bra i Kvalserien och hitills gjort 21 poäng tillsammans.
En annan spelare som gjort det riktigt bra är målvakten Emil Jidskog, den tidigare Tranås-keepern har en räddningsprocent på 93.60 och ligger tvåa i målvaktsligan.
 
Jag är lite osäker på hur matchbilden kommer att se ut, men förhoppningsvis så blir det en bra match med högt tempo och många mål. Vita Hästen måste visa att man har ett tillräckligt bra spel för att ta sig till Allsvenskan, då måste man spela betydligt bättre än man gjorde nere i Karlskrona för några dagar sedan.
 
Vad tror du om morgondagens match?