BOIS spände musklerna

En av kvällens höjdare var derbyt mellan Skövde och Mariestad som spelades i Billingehov.

Hemmalaget ligger bäst till i tabellen och det var SIK som stod för matchens första mål när Emil Alengård prickade rätt bakom Andreas Ollikainen i BOIS-kassen, hans sjätte mål för säsongen. Men gästerna fick in en kvittering innan pausvilan och man fortsatte starkt i andra perioden, mycket tack vare två målfarliga spelare (Erik Olsson och Tony Söderman) som gjorde att laget hade en 1-3 ledning inför den tredje perioden.
Oskar Back reducerade till 2-3 i mitten av den tredje perioden men närmare än så kom inte hemmalaget ikväll, istället var det dags för Erik Olsson att kliva in i handlingen igen när han satte 2-4 som även blev slutresultatet i det här derbyt.

Hoppet om en allettanplats var borta redan inför kvällen men det kändes säkert ändå skönt för Mariestad att tvåla till sina rivaler i rött. Publiksiffran (1647) var en liten besvikelse men det kan säkert ha att göra med att julen snart är här och folk känner för att hålla i slantarna.