INFÖR: Timrå - Vita Hästen

Julen närmar sig med stormsteg men än finns det matcher att spela, ikväll tar sig Timrå an Vita Hästen. 
 
Inför säsongen trodde jag att Timrå skulle kunna överraska och man låg i mitten av tabellen ett tag men den senaste tiden har vi fått titta i botten för att hitta den klassiska klubben som fostrat spelare som Henrik Zetterberg, Pär Styf och Fredrik Modin. Efter 33 omgångar ligger laget sist och man kommer senast från en 4-2 förlust borta mot Malmö så formen är kanske inte den bästa, det är den å andra sidan inte heller hos dagens motståndare. Vita Hästen reser uppåt i landet med en tung 3-4 förlust hemma mot Oskarshamn i bagaget och det får ses som en av säsongens sämsta insatser trots att man tillslut var ganska nära att plocka hem poäng. 
- Vi måste fokusera på att jobba stenhårt och kriga till oss en seger här och göra dem enkla sakerna. Sen finns det saker i spelet som vi naturligtvis är rätt så nöjda med. Men det är bara att gå ut och kriga imorgon (tisdag), säger Timråtränaren Roger Forsberg till klubbens webb-tv. 
 
Lagen har mötts två gånger under säsongen, i det första mötet krigade Timrå på bra men föll tillslut med 2-3 hemma medans det blev en riktigt tung 6-3 förlust när de åkte ner till Norrköping för några veckor sedan. I Timrås laguppställning kan vi notera att Modo-backen Albin Runesson finns kvar, han har spelat 19 matcher i SHL under hösten. En annan spelare att hålla ögonen på är givetvis skyttekungen Johan Persson som klubben värvade från Nybro under förra säsongen och som noterats för 21 poäng varav tolv varit mål under början av säsongen.
 
I Vita Hästen saknas Daniel Åhsberg, han fick kliva av i matchen mot Oskarshamn men kan vara aktuell för spel i nästa omgång då man möter Västerås på bortaplan. Några spelare att hålla ögonen på kan vara Jesper Samuelsson (som har ett förlutet i Timrå), poängkungen Marcus Eriksson (1+1 förra matchen) samt den tokoffensive backen Viktor Amnér som gjort 16 poäng på 31 matcher. 
 
Vad tror du om kvällens match?