INFÖR: Västerås - Vita Hästen

Ikväll är det dags att avrunda allsvenskan innan det blir lite välbehövlig julvila för spelarna och en av kvällens matcher är den mellan Västerås och Vita Hästen. 
 
Västerås började säsongen svajigt men är numera ett av seriens vassaste lag och vi hittar dem på en tredjeplats, tre poäng bakom tvåan Mora som spelat två matcher mer. Om vi tittar på truppen så har de en av seriens bästa, de känns kanske inte lika tunga som tex Malmö men man har en fin bredd och man har även ett par av de bästa målskyttarna som finns i den här serien. Två av just de där duktiga målskyttarna är Dustin Johner och Jeremy Williams, den duon har gjort 31 mål tillsammans och det känns som två spelare som inte skulle göra bort sig på en högre nivå. Det här borde bli en tuff nöt att knäcka för kvällens gäster, Västerås är riktigt hemmastarka och har inte förlorat ABB Arena Nord sedan den 20:e november då serieledande Malmö kom på besök. 
 
Västerås fick ett lyft när Jan Urbas värvades in och honom borde vi hålla ett extra öga på, tio poäng på tolv matcher har det blivit från hans klubba. En annan spelare att titta närmare på är naturligtvis spelgeniet Conny Strömberg som dessutom blev målskytt och som faktiskt har ett förlutet i just Vita Hästen, säsongen 1994/95 gjorde han tio poäng på 33 matcher i klubben innan det bar av till Husum. 
 
Kvällens gäster då? Jo Vita Hästen har det lite tyngre än Västerås, man kommer från en ganska tung förlust borta mot Timrå där man stod för en blek insats och man måste utan tvekan höja sig för att ens ha en chans ikväll. Forwarden Marcus Eriksson vänder tillbaka till klubben och staden där han 22 poäng säsongen 12/13, men det har gått ännu bättre den här säsongen och just nu är han femma i poängligan och ser vi på poängsnittet så är det bara Moras Kevin Mitchell som är vassare i serien. 
 
Vi kan nog förvänta oss rätt bra drag på läktaren, i den senaste hemmamatchen hade Västerås närmare 3500 på läktaren och man är seriens femte bästa lag publikmässigt, Vita Hästen är som bekant tvåa i den kategorin. 
 
Vad tror du om kvällens match?