Positiva överraskningar i Hockeyettan

Tidigare har vi talat om lag som kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna (KRIF, Mörrum, Kiruna med flera) men i det här inlägget tänkte jag skriva lite om några lag som gjort det väldigt bra under hösten. 
 
KALIX 
Kalix krigar på riktigt bra uppe i norr och ligger just nu tvåa i grundserien, före lag som Östersund, Piteå och Kiruna. Det känns som laget har kunnat köra sitt eget race utan att ha någon större press på sig och de gör ett väldigt bra jobb. Inget lag i serien har gjort så många mål som Kalix (86) och när det gäller målskillnaden så är det bara dem som kan hålla samma klass som seriesuveränen Sundsvall. Man har dessutom en av seriens bästa offensiva backar i form av Johan Pettersson, han har gjort 28 poäng på 19 matcher och ligger tvåa i lagets interna poängliga, två poäng bakom Marcus Sandström. 
 
TRANÅS 
De senaste säsongerna har laget inte riktigt räckt till men under hösten har TAIF spelat riktigt bra och man ligger bara en poäng bakom serieledande Västervik. Laget har ett vasst powerplay (26.67%) medans boxplayspelet fortfarande har en del att önska, man har dessutom en vass keeper i form av Emil Jidskog och den finske forwarden Aautu Hämäläinen har varit riktigt bra och noterats för 30 poäng på 21 matcher. Det verkar som man har en riktigt bra harmoni i laget och man kan bli en joker i den kommande allettan. 
 
KRISTIANSTAD 
Visst, KIK hade en bra trupp på förhand och man tippades göra en bra säsong men konkurrensen i södra serien är mördande och jag tror inte jag var ensam om att tippa dem under allettanstrecket. Så fel jag hade. Laget har spelat riktigt bra och leder serien med hela åtta poäng ner till tvåan (som även dem är en överraskning), man har gjort hela 97 mål på 21 matcher och forwardsduon Emil Sandlin/Christoffer Lindholm ligger etta respektive tvåa i poängligan. Man har ett väldigt bra lag rent offensivt men det skulle nog behövas en starkare defensiv för att riktigt kunna utmana ända in i slutet av säsongen. 
 
Kristianstad har gjort en stark grundserie. Foto: Alexander Viktorson
 
PANTERN 
Om Kristianstad var en överraskning så har IK Pantern varit en riktig skräll, laget har överträffat alla förväntningar och ligger tvåa i serien. Det var inte många som trodde att Malmöklubben skulle kunna utmana toppen men just nu ligger man före storheter som Tingsryd, Troja-Ljungby och KRIF och det känns som man fortfarande har mer att ge. Man har ingen utpräglad poängspelare utan lever mycket på bredden och ett hårt jobb, bara två spelare har gjort över 20 poäng men hela tio lirare har noterats för tio eller mer poäng. 
 
Det finns fler lag som gjort det väldigt bra, Haninge är en stark nykomling, Varberg och Dalen krigar på bra nere i söder och i den västra serien hittar vi något oväntat Västervik högst uppe i tabellen. Vilken tycker du är den största positiva överraskningen i grundserien?