Seger i Uppsala för Vita Hästen

Mot Asplöven vann  Vita Hästen med rätt stabila 4-1 men mot Almtuna skulle det bli tuffare och det var just hemmalaget som tog ledningen i den första perioden genom Sebastian Hartmann. Trots att Hästen hade flera bra chansen så fick man inte in pucken under matchens första tredjedel men efter pausvilan tog det bara 55 sekunder innan Tobias Liljendahl hittade rätt bakom Christoffer Bengtsberg i hemmakassen och den ställningen stod perioden ut. Det här skulle inte bli en målrik match men ett till mål fick de i publiken se och det var gästerna som gjorde det när Adam Schmidt satte sitt åttonde mål för säsongen, framspelad av Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson som var tillbaka från en kortare sjukdomsfrånvaro.

Vita Hästen gör en bra defensiv insats och det känns som Johannes Jönsson kommit igång på allvar igen, han har räddat 57 av 59 skott de två senaste matcherna.