Västerås närmar sig toppen

Ikväll stod Vita Hästen som motståndare för topptippade Västerås i den sista matchen inför juluppehållet.

Det känns som man upprepar sig när man säger att Vita Hästen fick en dålig start, man hade visserligen 0-0 efter den första perioden men förlorade skotten med hela 17-3 och det kom därför knappast som en chock när Jan Urbas gjorde 1-0 i mitten av den andra perioden. Just Urbas var farlig ikväll och han stod även för matchens andra mål, den här gången assisterad av Robin Jacobsson. Matchen såg avgjord ut när Eddie Davidsson satte 3-0 med nio minuter kvar av matchen men då vaknade gästerna till och reducerade till både 3-1 och 3-2 innan Mikael Frycklund släckte hoppet med sitt 4-2 mål i tom bur.

Västerås har verkligen kommit igång och nu har man bara fem poäng upp till serieledande Malmö som har en omgång mer spelad. Vita Hästen däremot får snart börja titta nedåt i tabellen men änsålänge hittar vi dem ovanför playoffstrecket och man har tio poäng ner till jumbon Timrå. Det snackas mycket negativt om Vita Hästen just nu, formen är förvisso ganska dålig men man har fått in en riktigt bra spelare i form av Alexander Larsson. Forwarden med förlutet i SSK har gjort ett bra jobb och överraskande mycket poäng, 1+5 på fem spelade matcher är hans facit hittills.