Viktig seger i streckstriden

På tisdagskvällen spelades en så kalla "sexpoängsmatch" när sjuan Vita Hästen tog emot nian Asplöven i den 30:e omgången av allsvenskan.

För Vita Hästen var det dags att vända en negativ trend och det var precis vad man gjorde, man kämpade hårt hela matchen och skapade en hel del chanser utöver de fyra målen som man mäktade med. Det var Adam Schmidt som inledde målskyttet i den första perioden och det känns som han kommer få en extra viktig roll i offensiven nu när både Justin Donati och Riley Armstrong har lämnat laget. Asplöven gjorde absolut ingen dålig match, man skapade minst lika många chanser som Hästen men hade svårt att få in pucken bakom Johannes Jönsson som blev bättre ju längre matchen led.

Gästerna från Haparanda höll liv i matchen fram tills det att Jesper Samuelsson gjorde 3-1 en bit in i den avslutande perioden och inte blev det bättre när Wilhelm Westlund höll sig framme och kunde få in kvällens fjärde mål, hans andra för säsongen (även den första kom mot just Asplöven).
- Det som vi gjorde bra idag var ju att vi var desperata och jobbade riktigt hårt, vilket vi har varit ute efter, vi har varit lite slöa den sista tiden, sa Hästens assisterande tränare Mikael Johansson på presskonferensen efter matchen.