Kvällens Resultat: Allettan mellan & södra

Idag var det dags att avsluta allettorna men det fanns fortfarande mycket att spela om, speciellt mötet mellan Vimmerby och Tingsryd var viktigt! 
 
Resultat Allettan Mellan
Borlänge - Vallentuna: 3-6
Huddinge - Nyköping: 3-5
Åker/Strängnäs - Enköping: 3-2 (efter straffar)
Hudiksvall - Visby/Roma: 4-3 (efter straffar)
Det börjar säkert bli tjatigt men jag säger det igen: Nyköping imponerar. Idag åkte man till en av de tuffaste bortamatcherna och trots att Huddinge öste skott mot Emil Jidskog som storspelade den här kvällen. Det såg ut att bli hemmaseger, man vände 1-2 till 3-2 men sen kom Nyköping igång igen och i den avslutande perioden kunde man avgöra efter att Lindholm och Despotovic nätat för serieledarna. Hudiksvall plockade två poäng hemma mot Visby/Roma och det gör att man tar sig förbi Huddinge i tabellen men Visby höll kvar sin andraplats. 
Playoffklara lag
1) Nyköping 2) Visby/Roma 3) Hudiksvall 4) Huddinge
 
Resultat Allettan Södra
Mariestad - Helsingborg: 1-2
Mörrum - Skövde: 3-2 
Vimmerby - Tingsryd: 5-6 (efter förlängning)
KRIF - Vita Hästen: 1-2 
Vimmerby hade greppet om den sista playoffplatsen men trots 4-2 ledning så kom Tingsryd ikapp och förbi och när Olof Svensson gjorde 4-5 så kändes det mer eller mindre klart, Vimmerby skulle ju behöva plocka tre poäng för att gå upp över strecket. Tingsryd vann i förlängning och man tar sig tillslut vidare från en tuff och jämn Alletta, hade de missat avancemang så skulle det nästan varit fiaskostämpel på smålandsklubben. Vita Hästen gör en riktigt bra bortamatch och vann mot KRIF trots att hemmalaget skapade många farliga chanser men Axel Brage storspelade i bortakassen. Segerskytt blev något oväntat tryoutspelaren Marcus Andersson som blev assisterad av Niklas Ottosson och Maxim Matushkin. Nu blir det Vita Hästen som tar playoff3 platsen medans KRIF får ställa in sig på spel i den andra rundan men det känns som de ska ha en hyfsat bra chans att ta sig riktigt långt ändå, det finns mycket kvalité i deras lag. 
Playoffklara lag
1) Vita Hästen 2) KRIF 3) Tingsryd 4) Mariestad
 
Vad tycker du om kvällens matcher?