Anchors är en succénykomling

I SHL har Djurgården gjort en bra comebacksäsong hittills, i Hockeyallsvenskan står Vita Hästen för skräll efter skräll och i Hockeyettan finns det också en del vassa nykomlingar, en av dem är utan tvekan Haninge Anchors. 
 
Många tippade att Stockholmsklubben skulle hamna i botten av den östra serien men efter sexton omgångar hittar vi Haninge på plats nummer sju, elva poäng före Hammarby som är sist i tabellen. Laget har en bra mix av gammalt och nytt samtidigt som man verkar ha hittat ett spel som fungerar även i Hockeyettan, man kör inte bara "dump and chase"-hockey utan kan skapa många egna chanser vilket helgens 10-4 seger mot Vallentuna visar.
 
Foto: Gösta Blomquist
 
Som det ser ut i nuläget så talar ingenting för att laget ska behöva falla ihop totalt och bli inblandade i den absoluta bottenstriden, man möter visserligen Hudiksvall i en svår bortamatch imorgon men sedan blir spelschemat en aning lättare den närmaste tiden samtidigt som många bottenlag möter varandra. 
 
Laget har en hel del spelare med rutin från spel i serien och dem har varit väldigt viktiga, duon Patrick Nordström och Fredric Weigel har noterats för 48 poäng tillsammans under säsongen och bakom dem har man ytterligare fyra spelare som gjort mer än tio poäng vardera hittills i grundserien så de har en fin bredd i offensiven. För att vi ska få se Haninge flera säsonger i rad i den här serien så tror jag de skulle behöva skaffa några defensiva kuggar som kan ge laget mer stabilitet, då skulle vi nog faktiskt kunna se dem utmana ännu fler lag i serien. 
 
Vad tycker du om Haninges säsong hittills?