BIK Karlskoga fortsätter stegra

BIK Karlskoga stod för en riktigt blek inledning på serien men nu har laget vaknat till liv. 
 
I förrförra omgången stod Malmö för motståndet och då lyckades BIK riktigt bra, man vann med 3-1 hemma och skaffade lite extra självförtroende inför gårdagens match mot Vita Hästen. Trots att man kanske inte gör en perfekt match så lyckas BIK vinna med 4-2, mycket tack vare ett riktigt bra målvaktsspel från Joel Gistedt men även tack vare ett ettrigt försvarsspel, man lät inte Vita Hästen få allt för många chanser i farliga lägen. 
- Klara siffor, till slut 4-2 men det speglar inte matchen, första perioden helnöjd, hyfsat nöjd med avslutningen summerade BIK:s tränare Lenny Eriksson på presskonferensen. 
 
Matchens snackis är givetvis Joel Gistedts mål i öppen kasse, Vita Hästen gjorde en slutforcering för att få in en kvittering men då fick BIK-keepern chansen att lobba in pucken över alla andra spelare på isen. Det var första gången jag ser något liknande och det var faktiskt väldigt kul även om det såklart varit roligare om det varit Hästens målvakt som lyckats med det (har ju lite mer fokus på Vita Hästen. 
 
MATCHFAKTA 
Vita Hästen - BIK Karlskoga: 2-4 (0-2,1-0,1-2)
0-1, Jesper Olofsson (Fröberg, J.Nilsson)
0-2, Marcus Nilsson (Wessner, Björklund)
1-2, Jesper Samuelsson (Eriksson)
2-2, Henrik Bankelius (Näsström, Dahlström)
2-3, Alexander Ytterell (Olofsson)
2-4, Joel Gistedt 
Skott: 25-32
Publik: 2786