INFÖR: Vita Hästen - AIK

Imorgon väntar en riktig höjdare då succénykomlingen Vita Hästen tar emot klassiska AIK i Himmelstalundshallen. 
 
Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen och då vann jumbon AIK med 3-2 efter att Robin Kovacs gjort det avgörande målet. Just Kovacs ser fram emot matchen och ser positivt på utmaningen, såhär säger han till klubbens hemsida. 
Vita Hästen är ett lag som backar hem mycket och kommer på snabba kontringar, det gäller att vi inte ger dom några ytor. Vi ska spela som vi gjorde i de två första perioderna mot Björklöven, då kommer det att gå bra.
 
Man vann visserligen mot Hästen i den där hemmamatchen i början av Oktober men i övrigt har säsongen varit ganska mörk för Solnaklubben, man ligger sist i tabellen och har gjort sig av med både sportchef och huvudtränare. Numera leds laget av Färjestadslegenden Peter Nordström och vid sin sida har han David Engblom och Michael Nylander som fortfarande får stå vid sidan av isen på grund av skadekänningar. Nylander känner säkert Hästenfansen rätt väl för han har spelat i klubben i tre olika sejourer, senast en match förra säsongen. 
 
Hemmalaget kommer senast från en vinst med 2-1 hemma mot Mora och självförtroendet är på topp. Man har fått tillbaka spelare som Justin Donati och Daniel Åhsberg men både Axel Brage och Sean-Michel Sunnqvist missade tisdagens träning och det verkar oklart om dem kan spela imorgon. Tränare Niklas Czarnecki ser, precis som Kovacs, positivt på morgondagens match. 
Det är ett riktigt bra lag vi möter, som slog oss senast. De blir en spännande utmaning och vi vet att det kommer att bli mycket folk på läktarna så det känns jättekul, säger han till Folkbladet. 
 
Läser man på sociala medier så verkar hemmasupportrarna mer eller mindre säkra på att de kommer ta hem segern men man ska inte ta ut något i förskott, AIK stod för en rätt bra insats mot Björklöven (även om det blev förlust) och man har fått in ett par bra spelare i form av Yared Hagos (9 poäng på 10 matcher) samt FBK-talangen Oliver Kylington (3 poäng på 2 matcher). 
 
Hästen har fördelen av hemmaplan och en rätt bra form, Niklas Czarnecki tyckte att lagets senaste match var den bästa på säsongen, Johannes Jönsson spelar bra i målet och poängspelaren Justin Donati borde bli bättre för varje match som går så en hel del talar för att de lär ge AIK en rejäl utmaning imorgon.  
 
Vad tror du om matchen?