INFÖR: Vita Hästen - BIK Karlskoga

Ikväll är det dags för allsvensk hockey igen när Vita Hästen bjuder in BIK Karlskoga till kamp. 
 
Trots att vi inte hunnit så jättelångt på säsongen så är det faktiskt det fjärde mötet mellan lagen, man möttes två gånger under försäsongen men den första tävlingsmatchen slutade med vinst för BIK 2-1 efter att Daniel Wessner gjort det avgörande målet. Gästerna har spelat lite sisodär i serien men man kommer senast från en imponerande 3-1 vinst hemma mot storlaget Malmö och kommer man upp på samma nivå så blir man riktigt farliga ikväll. 
- Det viktigaste är att vi kommer ut med samma fart som mot Malmö. Sen ska vi spela med samma attityd, då vinner vi mot Hästen, säger backen Oskar Carlsson till klubbens hemsida. 
 
Vita Hästen kommer senast från en ganska tung förlust nere i Karlskrona och i matchen innan förlorade man mot jumbon AIK så formen är inte den bästa i nuläget. Truppen ser dock ganska stark ut, nyckelspelarna är redo för spel och man kommer kunna ställa upp med ett mer eller mindre ordinarie lag ikväll. 
- Det är ett skridskostarkt lag och ett fysiskt lag, jag har själv varit tränare i Bofors i fyra säsonger och det skiljer sig inte från den tiden jag var där, säger Hästentränaren Niklas Czarnecki till 24NT inför kvällens match. 
 
Här får ni 5 spelare att titta lite extra på ikväll! 
DANIEL WESSNER, BIK Karlskoga. 
En spelare med stort hjärta som är inne på sin nionde säsong som ordinarie i klubben. Brukar dra på sig massor av utvisningar men ligger "bara" på 25 minuter hittills. Låg bakom ett mål i segern mot Malmö. 
 
MARCUS NILSSON, BIK Karlskoga. 
Härlig spelartyp som höll till i SHL förra säsongen. Leder lagets interna poängliga med 19 inkasserade poäng och är väldigt viktig för BIK:s offensiv. Om Wessner står för musklerna så står Nilsson för finessen. 
 
JUSTIN DONATI, Vita Hästen. 
Trots att han varit skadad under en lång tid så ligger Donati tvåa i lagets interna skytteliga med sju mål men han har fortfarande en bit kvar till toppformen. Är invärvad för att göra mycket poäng och är en väldigt viktig spelare, främst i powerplay där hans skott kommer till användning. 
 
JESPER SAMUELSSON, Vita Hästen. 
Är den spelare i laget som håller den jämnaste nivån hittills, på senare tid har han även fått igång målskyttet och han är lagets vassaste målgörare just nu. Stod för lagets mål i förlustmatchen mot Karlskrona. 
 
ADAM SCHMIDT, Vita Hästen
Är ingen utpräglad poängspelare men gör ett stort jobb i offensiven och kämpar i varje byte. Har en stor potential och förr eller senare lär poängproduktionen börja på allvar och då blir han plötsligt ett offensivt hot av hög allsvensk klass. 
 
Vad tror du om kvällens match?