J20: Vita Hästen vann mot serieledarna

Idag stod Vita Hästens J20-lag inför tuffast möjliga utmaning - serieledande Mariestad på bortaplan.

Det var föga överraskande Mariestad som skapade mest chanser i den första perioden som blev mållös, det var först i andra perioden matchens första mål kom och det var gästernas Emil Rooth som stod för det. BOIS fick till en kvittering men innan perioden var slut så hade Hästen tagit ledningen igen och de hade alltså en fördel inför en nervig sista perioden. När vi närmar oss mitten av den avslutande perioden så kom det matchavgörande målet, ännu en gång höll sig Emil Rooth och den mycket lovande forwarden kunde sätta 1-3 bakom hemmalagets Jonathan Sjöberg. Mariestad fick till en reducering men närmare än så kom man inte och nu har man släppt in både Hästen och Oskarshamn i jakten om en serieseger, i nuläget skiljer det tre poäng mellan BOIS och Hästen som ligger trea.

Det har blivit några riktigt lyckade turer till skaraborgsområdet för Vita Hästen, för ett par dagar sedan slog man Skövde med 2-6 efter att ha gjort fyra mål i den tredje perioden och idag slår man alltså serieledarna i Katrinhallen.