Mer NHL-rutin till Mora

Tidigare har ni kunnat läsa om Moras värvning av Yan Stastny och nu (igår) gjorde klubben ytterligare en spännande värvning, den här gången på backsidan. 
 
Det är Ty Wishart som är klar för spel i Dalaklubben, han kommer senast från spel i Evansville Icemen som håller till i ECHL och där har det blivit två poäng på 14 matcher under hösten. 26-åringen från Kanada slog igenom i WHL-laget Prince George Cougars 2005/06 och sommaren som följde så draftades han av San José Sharks, så högt upp som nummer 16. 
Vi har känt att vi är tvungna att få in en back till för att stärka upp defensiven ytterligare inför fortsättningen. Vi har arbetat med att få hit Ty under en tid nu och är glada att vi lyckats, säger Moras tränare Jeremy Colliton till klubbens hemsida. 
 
 
Det är visserligen San José som draftade Wishart men när han äntligen fick chansen i NHL så var det i Tamba Bay och han spelade sedan även med New York islanders. Totalt blev det 26 matcher och sex poäng i världens bästa liga medans han hunnit med att spela 326 matcher i AHL och där stod han för 109 poäng varav 26 var mål. 
 
På den här sidan Atlanten har han bara en säsong i bagaget, det var förra säsongen som han lirade i tyska ligan med Schwenninger Wild Wings, då blev det 16 poäng på 50 matcher. Förutom Wishart så har klubben även värvat in Jesper Eriksen från Hockeyettanlaget Vimmerby. Han har gjort en kanonhöst och noterats för 26 poäng på 17 matcher i Smålandsklubben.