Ödesmatch i Jössarinken

Ikväll är det full fart i Hockeyettan, det spelas matcher från Umeå i norr till Helsingborg i söder och det finns en hel del intressanta möten att prata om. 
 
Ett litet ödesmöte äger rum i Jössarinken där serieelvan Mörrum tar emot en av de största besvikelserna hittills, KRIF. Laget som spelar sina hemmamatcher i Kockumhallen spelade i den allsvenska kvalserien så sent som i våras men numera finner vi dem som sexa i grundserien, med nio poäng upp till fyran Troja/Ljungby. Båda lagen hade större förhoppningar kring men det har inte riktigt klickat för dem och vi kan nog redan konstatera att Mörrum kommer missa allettan samtidigt som hoppet fortfarande lever för KRIF. 
 
Foto: Alexander Viktorson
 
Det spelas inte så många matcher uppe i norr men mötet mellan sjuan Teg och seriesuveränen Sundsvall. Kvällens gäster räknas absolut som ett topptippat lag och de har inte gjort någon besviken under inledningen av grundserien, laget ligger som sagt var etta och har vunnit tolv raka matcher. Teg ska vara ett lag som borde kunna kriga om en allettanplats men i nuläget ligger man som sagt var sjua och har tio poäng upp till fjärdeplatsen så en vinst är nog nästan ett måste ikväll. 
 
I Billingehov tar Skövde emot Kumla i en intressant match, SIK ligger trea och har häng på den absoluta toppen samtidigt som kvällens gäster ligger femma. Kumla har spelat bra i grundserien och jag är överraskad över att dem bara har en poäng upp till en allettanplats, det var nog inte många som trodde på dem inför säsongen. Hemmatränaren Fredrik Ljunggren har goda minnen från det senaste mötet mot just Kumla, såhär säger han till klubbens hemsida. 
Matchen i Kumla var bra genomförd från vår sida, och vår första match över 60 minuter som var riktigt bra. Vi släppte väldigt få målchanser och det var därifrån det vände spelmässigt där vi åkte mycket skridskor och satte press utan att tappa folk i anfallen som vi gjort tidigare.
 
Det här är bara några av kvällens matcher, vilken kamp ser du mest fram emot?