Östersund förlänger med succéliraren

Han startade säsongen i Mariestad men den senaste tiden har Daniel Erlich spelat uppe i Östersund och nu står det klart att klubben förlänger kontraktet med honom. 
 
Den 23-årige forwarden började säsongen med att göra tio poäng på elva matcher nere i Mariestad vilket gjorde Östersund intresserade och man gav honom ett try-out kontrakt. Under sin första tid i Östersund har Erlich gjort åtta poäng på sju matcher och nu förlängs hans kontrakt säsongen ut. 
- Han besitter offensiva egenskaper i spelet med puck som vi saknat lite grann. Han är väldigt kreativ och det händer saker kring honom hela tiden så det känns naturligt, efter det vi sett, att förlänga kontraktet med honom till säsongens slut, säger Östersundstränaren Markus Åkerblom till klubbens hemsida. 
 
Redan under försäsongen blev jag nyfiken på den här lille liraren som tagit den långa vägen, från OHL-spel till Österrikiska ligan för att nu göra sig ett namn i svensk hockey. Trots att Erlich är född och uppvuxen i Kanada så har han valt att representera Israel (!) på landslagsnivå och han har spelat två VM-turneringar med dem, den senaste så sent som förra säsongen. Jag tror att vi nog kommer kunna få se Erlich på allsvensk nivå längre fram i hans karriär, bara han väljer att stanna i landet och fortsätter att utvecklas.