Tingsryd krossade Olofström

Tingsryd har startat serien riktigt bra och som väntat blev jumbon Olofström ingen svår utmaning i gårdagens omgång av Hockeyettan Södra.

Det var lite överraskande gästerna som stod för matchens första mål men sedan var det TAIF för hela slanten, efter sexton minuters spel ledde laget med 2-1 och en dryg halvminut senare stod det 3-1 till den topptippade klubben. Trots att matchen mer eller mindre var avgjord redan där så fortsatte Tingsryd att forcera och man fick in två snabba mål i början av den andra perioden och när 40 minuter var spelade så ledde laget med hela 7-1. I den avslutande perioden kunde man kontrollera allt samtidigt som man fick in ytterligare två puckar, på 8-1 målet stod Yushiroh Hirano för en assist, han är en japansk (!) talang som klubben plockat upp från J20-laget.

I och med gårdagens storseger ligger Tingsryd trea, fem poäng bakom serieledande Pantern samtidigt som Olofström ligger kvar som jumbo i tabellen, hela 18 poäng ifrån en Allettanplats. Det känns som Tingsryd har en hel del potential samtidigt som kan fortfarande kan vara lite ojämna, det gäller att hålla en jämn och hög klass efter juluppehållet. Det finns inte mycket positivt att säga om Olofström, man är långt ifrån det där frejdiga och offensiva laget man var för några säsonger, det är lite sorgligt samtidigt som klubben nog mår bra av att inte satsa lika hårt som man gjorde ett tag.