INFÖR: Björklöven - Vita Hästen

Ikväll möts två lag som har möts i heta kvalserien de två senaste säsongerna men som nu ska mötas i en grundseriematch för första gången på många år. 
 
Björklöven har haft en rätt tung inledning på serien, efter femton omgångar ligger laget på trettonde plats men i lagets senaste match besegrade man Rögle på bortais (1-2) så formen verkar ändå vara helt okej. Det som verkar vara lagets svaghet just nu är offensiven, inget lag har gjort färre mål än dem (22 stycken) och i powerplay är man också sämst i serien. Lagets målkung hittills är Emil Lundberg (4) och den spelaren som dragit ihop flest poäng är Stefan Öhman, han står på nio inspelade poäng. Lagets poängstarkaste back är Stefan Andersson som har gjort fem poäng på 15 matcher. 
 
Vita Hästen kommer också från en seger, man spelade riktigt fin bortahockey mot Malmö och kunde åka hem med tre poäng och en 0-2 seger i bagaget. Innan den matchen hade man dock flera förluster och Norrköpingslaget åkte dessutom på skador på spelare som Daniel Åhsberg och Justin Donati. Åhsberg ska vara tillbaka till kvällens match men Donati saknas fortfarande och det verkar även forwardskollegan Riley Armstrong göra. I Vita Hästen är det skadade Donati som gjort flest mål (7 stycken) medans assistkungen heter Marcus Eriksson och han finns med på isen ikväll, han har spelat fram till elva mål hittills. 
 
3 POÄNGSPELARE I BJÖRKLÖVEN
Stefan Öhman, 9 poäng (3+6)
Jon Palmebjörk, 8 poäng (3+5)
Felix Maegaard-Scheel, 6 poäng (2+4)
 
3 POÄNGSPELARE I VITA HÄSTEN
Marcus Eriksson, 14 poäng (3+11)
Justin Donati, 9 poäng (7+2)
Daniel Åhsberg, 8 poäng (4+4) 
 
MÅLVAKTERNA I BJÖRKLÖVEN
Johan Mattsson, 7 matcher, 16 insläppta mål, 92.66%. 
Kevin Lindskoug, 8 matcher, 21 insläppta mål, 91.92%. 
 
MÅLVAKTERNA I VITA HÄSTEN
Axel Brage, 10 matcher, 22 insläppta mål, 92.99%. 
Johannes Jönsson, 6 matcher, 8 insläppta mål, 95.48%. 
 
Vad tror du om kvällens match?
3
Bullen

Inte för att vara sån men de möttes ju i september, inte så länge sedan ;) VH vann då med 3-0. Omvända siffror ikväll tror jag.

Svar:
Benjamin Lindkvist

Kristoffer Grundström

Jag har sagt det här på afterice.se också:

- Så länge inte Vita Hästen vinner mot Björklöven så får de gärna gå bra resternade del av Hockeyallsvenskan.

AXELLÖF

Hejsan. Bilden kan du få ta bort. Med vänlig hälsning, Johan Löf / AXELLÖF

Svar: Okej ska göra det.
Benjamin Lindkvist