INFÖR: Malmö - Rögle

Idag spelas det två matcher i Hockeyallsvenskan och den hetaste är utan tvekan derbyt mellan Malmö och Rögle. 
 
Det senaste mötet mellan lagen slutade med vinst för Rögle (3-2) efter att Alen Bibic, Christopher Liljewall samt Robin Sterner gjort mål för Ängelholms stolthet inför 4326 åskådare i Lindab Arena. Sedan den matchen har mycket hänt och vi hittar Rögle som sjua i tabellen, på samma poäng som sexan Malmö som dock har lite bättre målskillnad att skryta med. Både Malmö och kvällens gäster kommer från en förlustomgång, Redhawks föll hemma mot Vita Hästen med 0-2 samtidigt som Rögle åkte på en nit mot Björklöven (1-2) så det är säkert två revanschsugna lag som gör entré på isen ikväll. 
 
 
Det känns som det kan gå lite hur som helst ikväll men hemmalaget borde vara riktigt revanschsugna och man känns på något sätt "tyngre" än Rögle, även om även dem har en bra trupp med många duktiga spelare. Fördelen för Rögle är att de har en vassare/formstarkare topp i form av Jesper Jensen samt att de har ett stabilare målvaktspar där båda kan göra bra matcher, jag tycker Pontus Sjögren varit ganska blek i inledningen av serien. 
Här är lite statistik inför kvällens drabbning. 
 
3 POÄNGSPELARE I MALMÖ 
Frederik Storm, 13 poäng (6+7)
Joey Tenute, 11 poäng (4+7)
Jens Olsson, 11 poäng (2+9) 
 
3 POÄNGSPELARE I RÖGLE 
Jesper Jensen, 17 poäng (8+9)
Christopher Liljewall, 11 poäng (5+6)
Jakob Lilja, 11 poäng (4+7) 
 
MÅLVAKTERNA I MALMÖ
Pontus Sjögren, 12 matcher, 19 insläppta mål, 90.05%. 
Jonas Gunnarsson, 4 matcher, 10 insläppta mål, 85.29%. 
 
MÅLVAKTERNA I RÖGLE
Lars Volden, 9 matcher, 18 insläppta mål, 92.07%. 
Stefan Ridderwall, 7 matcher, 20 insläppta mål, 88.89%. 
 
I kvällens andra match möter Oskarshamn BIK Karlskoga och jag tror det kommer bli en minst lika jämn match som tillslut hemmalaget tar hem. Vad tror du om kvällens matcher?