INFÖR: Västervik - Vimmerby

Kvällens hetaste möte äger rum i norra Småland där Västervik tar emot rivalen Västervik i ett laddat derby.
 
Hemmalaget har startat serien övertygande och efter nio spelade matcher så leder man serien och ligger fem poäng före just Vimmerby. Västervik har flera lyckade nyförvärv i truppen, målvakten Andreas Hookana är ett fint exempel på det, forwarden Dan Pettersson ett annat.
 
Vimmerby brukar ha otur med skador och det har man haft även den här säsongen, forwardsprofilen Björn Jonason har fått stå i båset och titta på de senaste matcherna och det väntas han få fortsätta göra ett bra tag till. I hans frånvaro är duon Jakob Karlsson/Alexander Holmberg väldigt viktig och de har infriat förväntningarna, 32 poäng är deras facit tillsammans. Trots att de har storspelat så är det faktiskt backen Jesper Eriksen som gjort flest poäng i hela serien (17) och han är också en spelare för Västervik att hålla ögonen på.
 
Västerviks hemmahall är inte lätt att komma till, förra säsongen var jag där och såg ett topptippat Vita Hästen åka på två tunga förluster och det gäller att Vimmerby är på tå från start för att inte gå på samma nit som Norrköpingslaget gjorde.
 
- Vi har full fokus på vår egen insats och jag både tror och hoppas att det blir en välspelad och välvårdad match i högt tempo. Det är två bra lag som möts och härlig inramning, så förutsättningarna finns verkligen, säger Vimmerbytränaren Tomas Sandlin till vhbloggen.blogg.se
 
I vanliga fall brukar jag sätta Vimmerby som favorit men ikväll får det nog bli Västervik som får bära favoritskapet, vad tror du om kvällens heta derby?