Seger för Malmö i derbyt

Idag var det hockeytemperaturen hög i Malmö när stadens stolthet (om vi talar om hockey) bjöd in Rögle till en derbyfight. 
 
De lite drygt åtta tusen på läktarna fick se en riktigt bra och fysisk match där hemmalaget Dave Liffiton stod för det inledande målet, assisterad av firma Tenute/Storm som fortsätter att vara toppspelarna rent offensivt i laget. Rögle var långt ifrån dåliga i den här matchen men hemmalaget kändes lite starkare och när Mattias Persson satte 3-1 i mitten av den tredje perioden så kändes matchen avgjord. Rögle plockade ut Lars Volden från kassen men det gjorde ingen nytta och resultatet 3-1 stod sig matchen ut, tre nya friska poäng till Malmö som numera återfinns på plats nummer två i tabellen, dock på samma poäng som både trean och fyran. 
 
Matchfakta, Malmö - Rögle: 3-1 (1-1,1-0,1-0)
1-0, Dave Liffiton (Tenute,Storm)
1-1, Jack Connolly (Matson)
2-1, Frederik Storm (Ivarsson,Augustin)
3-1, Mattias Persson
Skott: 25-23
Publik: 8195 
 
I kvällens andra match övertygade Oskarshamn och vann med stabila 4-0 hemma mot BIK Karlskoga. Gasper Kroselj spelade riktigt bra och höll nollan, kan det kanske vara påväg att vända för honom? Den andre målvakten, Oskar Sehlstedt, fick sitta på bänken även ikväll men imorgon lär han få speltid för Mörrum har lånat in honom till matchen mot Tingsryd. David Rodman har haft en ganska blek inledning på serien men ikväll stod han för ett mål och två assist. 
 
Vad tyckte du om kvällens matcher?