Seger för Vimmerby i derbyt

Idag var det derby i Västervik när hemmalaget bjöd in Vimmerby till en het batalj och det skulle visa sig bli gästerna som var det bästa laget ikväll.

Hemmalaget brukar starta riktigt bra på hemmaplan men ikväll var det Vimmerby som var starkast i början, man satte 0-1 i den första perioden genom Jakob Karlsson och i den andra perioden gjorde gästerna både 0-2 och 0-3, då kändes det väldigt tungt för VIK och stämningen var säkert ganska låg hos de 2081 i hallen, en riktigt bra publiksiffra för övrigt. Fem minuter in i tredje perioden tändes ett litet hopp när Joacim Hedblad reducerade men närmare än så kom Västervik inte i den här matchen, Vimmerby gick ifrån till 1-4 och man får nog säga att segern var rättvis.

Matchfakta, Västervik-Vimmerby: 1-4 (0-1,0-2,1-1)
Publik: 2081

I lite andra Hockeyettanmatcher kan vi notera att Mariestad visade styrka borta mot Tranås och vann med 2-6, att Skövde fick slita för att vinna mot Grästorp (5-4 vinst efter straffar), sedan gjorde Kristianstads seger att KRIF åkte ännu mer ner i en formsvacka, det ser riktigt mörkt ut för det topptippade laget. Nykomlingen Dalen imponerade och vann med 1-3 mot Pantern samtidigt som den andra nykomlingen (Varberg) slog Olofström med klara 6-1. Dagens kross stod Kumla för när man slog Surahammar med klara 7-0.

Vilka är dina intryck från kvällens matcher?