Smällen tände Vita Hästen

Idag bjöds det på en riktig höjdare i Himmelstalundshallen när Vita Hästen tog emot Södertälje.

Själva matchen var kanske ingen riktig höjdare rent spelmässigt sett till hela matchen men det var ett bra tempo med två lag som kämpade väldigt mycket. Gästerna stod för en bra första period men och skapade flera vassa chanser men efter att ett knallskott fyrats av från SSK-klacken så kändes det som Hästen fick lite energi och när klockan stod på 15:08 så fick den inlånade forwarden Robin Dahlström in pucken bakom en annars bra spelande Tim Sandberg i SSK-kassen.

Södertälje var tunga och skapade chanser även i den andra perioden men det krävdes spel i powerplay för att få in pucken, det var Francois Bouchard som stod för kvitteringspucken och nu var det fördel gästerna igen. Perioden såg ut att sluta 0-1 men i slutet slängde Morgan Hassel in en slumppuck som letade sig in i målet och Hästarna gick till pausvila med en 2-1 ledning.

I den tredje perioden fortsatte Södertälje att skapa många chanser och även om pucken var nära att hamna i målet så lyckades man inte hela vägen och ställningen stod sig matchen ut.

Södertälje gör en bra match men man har lite oflyt och får inte riktigt in puckarna, man måste vara effektivare om man ska vinna en sån här match samtidigt som Axel Brage gjorde en stormatch i Hästenmålet. Hemmalaget gör precis en sån insats som man måste för att lyckas i den här serien, man kämpar mycket och har ett riktigt bra försvarsspel.

Matchfakta, Vita Hästen - Södertälje: 2-1 (1-0,1-1,0-0)
1-0, Robin Dahlström (Näsström, Bankelius)
1-1, Francois Bouchard (Press, Lidström)
1-2, Morgan Hassel
Skott: 25-37
Publik: 4694

I kvällens övriga matcher i allsvenskan vann Björklöven oväntat borta mot Mora med 0-3 efter att nyförvärvet Mark Hurtubise gjort ett av målen. I den andra matchen besegrade Karlskrona Rögle med 5-3 och i och med segern så närmar man sig den absoluta toppen.