Stjärnan lämnar Västerås - tillbaka i Oskarshamn

Det har spekulerats ett tag men nu är det klart - Evan McGrath lämnar Västerås efter en misslyckad start på säsongen.
 
Den 28-årige forwarden gjorde en kanonsäsong i klubben 2010/11 vilket gjorde att Oskarshamn blev intresserade och senare blev det även spel i SHL med Frölunda men i februari var den AHL-meriterade kanadensaren tillbaka i Västerås, med höga förväntningar på sig. Det har blivit ganska misslyckat och efter totalt 21 matcher och bara fyra poäng som lämnar han klubben.
 
- Evan har själv varit väldigt frustrerad över den situation som uppstått och hoppas nu att det kan vända både för VIK och hans egen del berättar VIK´s sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.
 
Det är ingen tvekan om att McGrath är en duktig spelare, i allsvenskan har han gjort över 30 poäng tre säsonger i rad (10-13) och i Frölunda blev det 18 poäng på en säsong. Nu är det klart att han vänder tillbaka till Oskarshamn, där han tidigare gjort bra ifrån sig.
 
- Det är en bra situation för mig att komma tillbaka till Oskarshamn, säger Evan McGrath. Det har varit frustrerande att inte få den roll och speltid jag hade hoppats på i Västerås. Nu vill jag bara komma tillbaka i spel och få många minuter istid, säger McGrath till Oskarshamns hemsida.