Åhsberg lämnar Vita Hästen

DEN SENASTE TIDEN HAR DET RYKTATS MYCKET KRING FORWARDEN OCH NU STÅR DET KLART ATT HAN LÄMNAR KLUBBEN. 

 
Det blev bara en säsong för forwarden Daniel Åhsberg i Vita Hästen, det har snackats om både IK Pantern och HC Dalen men nu står det klart att hans nya klubbadress blir norska Lillehammer. Den 30-årige forwarden stod för totalt 19 poäng på 49 matcher i Vita Hästen, något som en hel del tyckte var lite för lite men jag tycker han blev bättre ju längre säsongen gick. Nu blir det alltså en flytt till den norska högstaligan och där är man nöjda med sitt nyförvärv. 
- Han är en bra, offensiv spelare som kommer tillföra offensiva kvaliteér till laget. Han är en duktig skridskoåkare, säger Stefan Sjödin som är sportansvarig i klubben. 
 
För Åhsberg blir det första gången i den norska ligan men han känner en av lagets spelare sedan tidigare, målvakten Michal Zajkowski har också anslutit till klubben. Om vi ska titta på tidigare svenskar i klubben så är nyss nämnda Stefan Sjödin en av de mest framgångsrika, han spelade sex säsonger i klubben och stod bland annat för 144 poäng. Andra svenskar i klubbens historia är bland annat målvakterna David Rautio och Alexander Bergh