Bröderna flyttar till Vimmerby

VIMMERBY TAPPADE FLERA TUNGA PJÄSER UNDER DEN HÄR SÄSONGEN MEN NU BLICKAR SMÅLANDSKLUBBEN FRAMÅT! 

 
Idag gick klubben ut med att man knytit till sig två offensiva spelare, det handlar om bröderna Jesper Kokkonen och Robin Kokkonen. Robin kommer senast från Djurgårdens J20-lag medans Jesper spenderat den gångna säsongen i Hockeyettan med Huddinge, där stod 23-åringen för 19 poäng på 44 matcher. Jesper spelade sin juniorhockey i både Finland och Sverige innan han gjorde sin seniordebut i Ilves, där blev det en match i SM-Liiga innan han bytte till LeKi som spelade i andradivisionen. 2013 flyttade Kokkonen tillbaka till Sverige och han fick ett rejält genombrott med nykomlingen Hammarby där han stod för hela 29 mål och totalt 47 poäng. Säsongen avslutades som utlånad i Västervik innan han skrev på för Huddinge och det är alltså där han senast kommer ifrån. 
Jespers säsong i Hammarby 2013-2014 var formidabel med 47 poäng (29+18) på 39 matcher. Poängmässigt gick det lite sämre i Huddinge den gångna säsongen, men vi är väl medvetna om anledningarna och är helt på det klara med hur Jespers spetskompetenser ska användas och vidareutvecklas hos oss, säger sportgruppens Daniel Stolt till klubbens hemsida. 
 
 Jesper Kokkonen har tidigare spelat i Västervik - Vimmerbys stora rival. Foto: Henric Wauge 
 
Om Jesper är lite mer välkänd i Hockeyettankretsar så är lillebror Robin något av en doldis, han har förvisso gjort 14 matcher med Hammarby men hittills har det mest blivit spel på juniornivå och han kommer senast från en lyckad säsong med Djurgårdens J20-lag där det blev 25 poäng och SM-guld. Det ska bli intressant att se hur bröderna lyckas i Vimmerby och hur Robin tar sig an seniorhockeyn nu när han får en försäsong med ett "vuxet" lag. 
 
FAKTA - JESPER KOKKONEN 
Ålder: 22 år
Position: Forward 
Hockeyettanmatcher/poäng: 77/62
Meriter: 36 juniorlandskamper med Finland. 
 
FAKTA - ROBIN KOKKONEN 
Ålder: 20 år
Position: Forward 
Hockeyettanmatcher/poäng: 14/5
Meriter: U16-SM silver (2010/11), J20-SM guld (2014/15), 1 juniorlandskamp med Finland.