Rutinerad back till Vita Hästen

NU ÄR DET BEKRÄFTAT VILKEN SOM BLIR VITA HÄSTENS FÖRSTA VÄRVNING INFÖR SÄSONGEN 2015/16. 

 
De senaste veckorna har många pratat om att backen Daniel Josefsson skulle vara aktuell för klubben och idag pressenterades han för den lokala pressen som samlats i Himmelstalundshallens VIP-rum på onsdagseftermiddagen. Josefsson kommer senast från spel i SHL och Leksand där han stod för sex poäng på 40 matcher under grundserien, i kvalspelet mot Malmö blev det sju poänglösa matcher för 33-åringen. 
Vi har en ambition att bygga ett proffsigare Vita Hästen, en stabil hockeyklubb som kan nå framgång över tid och där är Daniel en viktig byggsten på den sportsliga sidan, säger VD:n Fredrik Jensen i ett uttalande på klubbens hemsida. 
 
Josefsson känns som en spännande värvning, det är en väldigt rutinerad spelare (Elitseriedebut redan 99/00) men som samtidigt är långt ifrån "avdankad". Den Tranåsfostrade backen är dessutom van med att ha höga krav på sig från tiden i bland annat HV71 och Malmö så han borde kunna prestera även om det skulle blåsa lite kring laget under den kommande säsongen. Idag blev det även officiellt att backen Viktor Amnér gör en omvänd flytt och beger sig upp till Leksand och vi kan väl konstatera att Dalaklubben får en offensiv kraft medans Vita Hästen får lite extra defensiv trygghet. 
 

FAKTA: Daniel Josefsson 

Ålder: 33 år (fyller 34 i Oktober)
Längd/Vikt: 180cm/88kg 
Position: Back 
Moderklubb: Tranås AIF 
SHL-matcher/poäng: 366/48
Allsvenska matcher/poäng: 274/100
Meriter: Silver i U18-VM 1998.