Backlegend till Hockeyettan

Det har inte snackats så mycket om Helsingborg under sommaren men idag gick man ut med en tränarvärvning som imponerar, det är ingen mindre än Kenny Jönsson som är klar för ledarstaben. Jönssons senaste tränaruppdrag var som assisterande tränare i Skånes TV-Pucklag men han har tidigare varit assisterande tränare i Rögle och den uppgiften hade han under totalt tre säsonger men nu är det alltså Helsingborg och en roll som backtränare som gäller för 40-åringen.
- Det ska bli roligt att fortsätta hålla kontakten med hockeyn. HHC har ett ungt lag och det ska bli spännande att dela med mig av mina erfarenheter till de yngre killarna, som har stora öron. Den biten är jätteintressant för mig, säger Jönsson till HD.se
 
Jönsson med en av alla sina triumfer.
Kenny Jönsson behöver ingen presentation för dem hockeyfrälsta, han slog igenom hemma i Rögle innan det bar av till NHL där han spenderade totalt tio säsonger och där klubbadresserna bland annat var Toronto och New York Islanders. 2004 flyttade han hem till Rögle där han avslutade karriären med att göra fem säsonger och under den här tiden hade han en viktig roll i landslaget, under OS-turneringen 2006 var han en bidragande orsak till guldet och han blev utsedd till turneringens bäste back. På meritlistan finns 1 VM-Guld, 2 OS-Guld, 2 VM-brons och 686 NHL-matcher.
 
Det kan vara värt att notera att båda bröderna Jönsson håller till i Hockeyettan numera, brodern Jörgen Jönsson ska ju träna Forshaga den här säsongen.