Backtalang till Vännäs

Jag måste erkänna att jag inte skriver om Vännäs så värst ofta men den här helgen har de faktiskt gjort en intressant värvning i form av backen Philip Siutz som senast kommer från spel i den österrikiska högstaligan. Den 21-årige backen spelade totalt 46 matcher i Villachers A-lag men han stod även för 19 poäng på 32 matcher i föreningens U20-lag vilket visar att kan producera en hel del trots sin backposition.
- Philip blir den sista pusselbiten i vårt lagbygge inför den snart stundande säsongen. Vi väldigt nöjda med den trupp som vi ställer på isen, det är en mix av bra hockeyspelare men framförallt så tror vi väldigt mycket på den här gruppen då den innehåller ett gäng kanonkillar som har drivet att hela tiden bli bättre, säger ordföranden Jacob Bergendorff till klubbens hemsida.
 
 
Den lovande backen är faktiskt inte helt ovan vid svensk hockey, säsongen 2013/14 höll han till i Björklöven och spelade 31 matcher (8 poäng) i deras J20-lag men nu är det seniorhockey som gäller och det ska bli intressant att se hur han klarar sig på den här nivån. De flesta kanske inte håller järnkoll på den österrikiska ligan men det finns en hel del namnmässigt starka spelare där och faktum är att spelare som Jason Krog (tidigare i bland annat Vancouver och HV71), Darren Haydar (Atlanta) samt Mark Santorelli (Tingsryd & Västerås) var lagkamrater med Suitz förra säsongen.