Finalvinst för Mora

Tidigare idag besegrade AIK norska Sparta Sarpsborg med stabila 5-0 och i finalen mellan Mora och Vita Hästen skulle det visa sig bli hemmavinst (även om Mora stod som bortalag i matchen) efter att man fått en perfekt start med ledningsmål redan innan fem minuter hade hunnit spelats av den första perioden. I den andra perioden skulle Vita Hästen få flera chanser att komma in i matchen men man åkte istället på inte mindre än två mål i numerärt överläge vilket gjorde att det såg riktigt mörkt ut inför den tredje perioden och även om man kom lite närmare i och reducerade genom Joachim Nermark så var det Mora som höll i taktpinnen sett till hela matchen och man vinner tillslut matchen med 1-4.

Mora ska vara väldigt nöjda med dagens prestation och egentligen hela cupen, igår stod man för en stabil insats mot Sparta Sarpsborg och idag visade man på nytt fina takter och segern var helt rättvis. Om man hejar på Mora var det säkert kul att se nyförvärvet från Tingsryd, Jacob Nilsson, som stod för ett av lagets mål och som har goda chanser att bli en positiv överraskning den här vintern.

Vita Hästen ska vara mindre nöjda, man hade som sagt var en del powerplaychanser men sett till hela matchen räckte man inte riktigt till och man är nog ganska slitna efter att redan ha spelat två matcher tidigare under veckan. Nu får man sikta in sig på nästa träningsmatch som är på fredag då BIK Karlskoga kommer på besök till Himmelstalundshallen.