Ny seger för AIK

Som ni kanske märkte så var det ganska lugnt på bloggen igår och det berodde på att jag var uppe i Stockholm för att sända mötet mellan AIK och Vita Hästen, två lag som fått en bra start på försäsongen. Det hade varit roligt att besöka Hovet för första gången men det blev istället en tripp ut till Solna och Ritorps ishall som ligger ett stenkast från Friends Arena. Det såg länge ut att bli en mållös match men i den tredje perioden lossnade målskyttet, först för gästernas Jesper Samuelsson och sedan för hemmalagets Eric Norin som kunde kvittera med lite drygt fem minuter kvar att spela. Nu luktade det straffar lång väg men då dök en chans upp från ingenstans och Marcus Jonsson kunde sätta segerpucken till hemmalaget som nu fortsätter att spela lovande under försäsongen medans gästerna fått inkassera sin första förlust för säsongen.
 
 
Trots förlusten tycker jag att Vita Hästen ska vara rätt nöjda med kvällen, man visade upp ett bra spel under matchens första halva och en hel del spelare visade att de kan bli viktiga den här säsongen, en av dem är Joachim Nermark som jag tycker var gästernas bästa utespelare. Målvakten Linus Söderström kommer få tuff konkurrens av Axel Brage men ikväll tycker jag han stod för en stabil insats och man kunde se varför han räknas som en av landets mest lovande på positionen.
 
AIK ska också vara nöjda med insatsen, man kämpade sig in i matchen och ett gäng spelare stod för fina insater. Talangen Jesper Bratt visade prov på fint spelsinne och målvakten Gustaf Lindvall stod för en stabil inats i kassen även om målet inte såg helt otagbart ut. Nu dröjer det bara ett par dagar innan lagen drabbar samman igen men då är spelplatsen Mora där det spelas en försäsongscup under slutet av veckan.
 
MATCHFAKTA: AIK - Vita Hästen: 2-1 (0-0,0-0,2-1)
0-1, Jesper Samuelsson (Schmidt, Nermark)
1-1, Eric Norin (Lauridsen)
2-1, Marcus Jonsson (Åsell)
Skott: 28-23
Publik: ca 200 tappra (Ritorps ishall)