Kvällens resultat i Allettorna

 
Allettan norras resultat
Kumla - Tranås: 0-3
Mariestad - Borlänge: 4-0
Kalix - Kiruna: 1-2 
 
Allettan södras resultat
Hudiksvall - Västervik: 3-4
Vimmerby - Huddinge: 1-2
KRIF - Södertälje: 3-4 
 
Kvällens stora vinnare blev Huddinge, Stockholmarna lyckades lägga beslag på alla poängen i bortamötet med Vimmerby och "talangfabriken" har inlett serien på ett övertygande sätt. Ett annat lag som tog en fin skalp var Mariestad som vann med stabila 4-0 hemma mot Borlänge, i matchen gjorde backtalangen Ludvig Collberg debut (han är inlånad från HV71:s J20-lag) och han stod för en assist. Hudiksvall var uträknade mot Västervik men man tog igen ett 1-4 underläge till 3-4 vilket skapade spänning i slutet, det blev tillslut dock förlust och gästerna har inlett serien med två raka segrar medans HHC förlorat sina två första matcher. 
 
Södertälje fick oväntat svårt i bortamötet med KRIF, man ledde med hela 0-4 men sen vaknade hemmalaget och är det återstod mindre än fem minuter kvar av matchen reducerade Jonathan Johansson till 3-4 och skapade spänning i slutminuterna men närmare än så kom inte Blekingelaget. KRIF ska vara nöjda med sin insats, man gav aldrig upp och hade matchen varit lite längre så vet man aldrig hur det hade kunnat sluta. 
 
Uppe i norr bjöds det på spänning när Piteå besegrade Östersund med 4-3 efter att Jani Savolainen gjort det matchvinnande målet under straffläggningen och man tog därmed sina två första poäng. Tranås avslutade grundserien svagt men nu har man fått fart på spelet och ikväll tog man en fin 0-3 seger borta mot Kumla och nu leder laget den norra allettanserien.