Inför kvällens playoffmatcher

IKVÄLL DRAR PLAYOFFSPELET IGÅNG, HÄR KOMMER EN LITEN UPPDATERING OM LÄGET INFÖR KVÄLLEN!

 

KOVLAND - ÖSTERSUND
Här är Östersund en solklar favorit men doldisen Kovland har hemmaplansfördel i det första mötet och det känns som deras chans att skrälla. I fortsättningsserien spelade man ihop 30 poäng och placerade sig före både Kiruna och Teg så de kan redan vara ganska nöjda med sin prestation medans Östersund jagar en plats i Kvalserien. 
Tips: Östersund vinner. 
 
HANINGE ANCHORS - HUDDINGE
Grabbarna från "talangfabriken" är favoriter i det här mötet, det som talar mot dem är att formen inte verkar vara den bästa samtidigt som Haninge krigat på bra i den östra fortsättningsserien. Det finns en liten chans att nykomlingen skräller ikväll men sedan har Huddinge två matcher hemma i Björkängshallen på sig att vända - jag tror bara det behövs en. 
Tips: Huddinge vinner. 
 
KUMLA - TROJA/LJUNGBY
Troja känns som en solklar favorit, man spelade allsvensk hockey förra säsongen och har en bra trupp som har hög kapacitet. Kumla har gjort en ganska bra grundserie och fortsättningsserie men jag tror man får svårt att hävda sig i playoffspelet, Troja är ett av de tyngsta lagen man kunde möta. 
Tips: Troja/Ljungby vinner. 
 
ÖRNSKÖLDSVIK - PITEÅ
Piteå smög lite i skymundan i allettan, de flesta tittade på Huddinge och Sundsvall men glömde bort Piteå, ett lag som spelat i kvalserien de två senaste säsongerna. Man avslutade allettan med förlängningsvinst mot Östersund samtidigt som Örnsköldsvik vann med 2-4 borta mot Kiruna och laget från Ö-vik är inte helt uträknade på förhand men sett över tre matcher så håller jag Piteå som det starkaste laget. 
Tips: Örnsköldsvik skrällvinner. 
 
ÅKER/STRÄNGNÄS - HUDIKSVALL
Här har vi lite av ett rivalmöte, lagen brukade tampas mot varandra i grundseriens topp och även om Åkers missade allettan så är de ett farligt lag som kan ställa till det för de flesta andra, speciellt tack vare sin fina offensiv. Hudiksvall känns som det starkaste laget här men jag tror att de kommer få en tuff match ikväll, det är dock lite oklart hur hemmalagets form är för man förlorade serieavslutningen mot Väsby medans Hudiksvall besegrade Huddinge. 
Tips: Hudiksvall vinner en jämn kamp. 
 
I Kockumhallen väntas det bli ett riktigt spännande möte ikväll. Foto: Alexander Viktorson
 
KRIF - TINGSRYD
Det här känns som kvällens höjdare, båda lagen spelade i förra vårens kvalserie och många hade tippat att de skulle göra om bedriften den här säsongen. KRIF har haft en svag grundserie men efter jul har det sett lite bättre ut och man skrapade ihop 38 poäng i fortsättningsserien, bara en efter vinnaren Helsingborg. Hemma i Kockumhallen tror jag att KRIF kan "skrälla" men sett över tre matcher så tror jag tillslut Tingsryd blir lite för svåra för blekingelaget. 
Tips: KRIF vinner. 
 
MARIESTAD - VÄSTERVIK
Här är ett nytt intressant möte mellan två lag som känner varandra väl, det känns som Västervik redan gjort en säsong som man ska vara nöjd med och BOIS har också gjort det ganska bra sett till förutsättningarna. Hemma i Katrinhallen kan Mariestad ställa till det för många lag och jag tror faktiskt de har goda chanser att lyckas med det även ikväll, men när VIK får spela hemma så tror jag de får en tuffare resa. 
Tips: Mariestad vinner. 
 
HELSINGBORG - KRISTIANSTAD
KIK är lite av en besvikelse, man spelade jättebra i grundserien men i allettan gick det tyngre och inför den sista omgången såg det ut som man skulle missa playoff. Helsingborg har gjort en bra fortsättningsserie och jag tror att de har ganska goda chanser att ställa till med en liten skräll ikväll, hemma i Olympiarinken brukar man vara starka. 
Tips: Helsingborg skrällvinner. 
 

LÄMNA GÄRNA IN ERA TIPS!