INFÖR: Västervik - Hudiksvall

IMORGON ÄR DET DAGS FÖR RETURMÖTE I PLAYOFF 2, HÄR KOMMER LITE UPPSNACK INFÖR EN AV MATCHERNA!

Västervik åkte norrut igår för att ta sig an Hudiksvall, formen var god men matchen började dåligt och hemmalaget ledde med 2-0 efter den första perioden (Persson och Wernerson-Libäck målskyttar). I den andra perioden avgjordes matchen, gästerna från Småland fick fart under skridskorna och var effektiva framåt, fyra puckar hittade rätt och matchen slutade tillslut med en 3-5 vinst vilket sätter dem i en bra sits inför morgondagens retur.
Vi har ju varit bra på att spela på ledningen den här säsongen och inget undantag idag så det var aldrig någon fara. De skapade inte några direkta farligheter och deras reduceringsmål var nog ett självmål då pucken styrdes in av en VIK:s backar, sa VIK:s assisterande tränare Ragnar Karlsson till klubbens hemsida efter matchen.

Reser sig Hudiksvall imorgon? Foto: Stefan Svedman

För Hudiksvalls del finns det en hel del att förbättra, man verkar inte vara nöjda med gårdagens match och det krävs bättre spel om man ska kunna hota hemmastarka Västervik. Efter matchen var tränaren Fredrik Johansson missnöjd med insatsen.
Ödmjukhet och tålamod är två bra ledord, men det var också något vi saknade helt i andra perioden. I stället spidde vi puckarna lite hur som helst och Västervik är ett för bra lag för att vi ska råd att göra det, sa Johansson till klubbens hemsida efter slutsignalen.

Två spelare som dock gjorde det bra igår var tidigare nämnda Jesper Persson och Linus Wernerson-Libäck, den duon har gjort det väldigt bra den senaste tiden och Wernerson fortsätter att vara en av Hockeyettans poängstarkaste spelare sedan allettanspelet tog slut. För Västerviks del så klev nyckelspelare som Joacim Hedblad och Emil Georgsson fram men efter matchen berömdes även doldisen Victor Romfors och han verkar ha prickat formen perfekt.