INFÖR: Vita Hästen - AIK

IKVÄLL SPELAS DET FULL OMGÅNG I HOCKEYALLSVENSKAN OCH DE FLESTA AV DEM ÄR VÄLDIGT VIKTIGA! 

I Norrköping tar serieåttan Vita Hästen emot nästjumbon AIK och det här är en väldigt viktig match för bägge lagen, hemmalaget krigar för att säkra kontraktet medans AIK måste plocka poäng för att hålla drömmen om fortsatt allsvenskt spel vid liv. För gästerna har säsongen varit väldigt svängig och man har spenderat den mesta av tiden nere i botten, man kommer dock senast från en 4-1 seger hemma mot Björklöven så formen verkar ändå vara ganska bra och man har ju som sagt var mycket att spela för ikväll. Hos gästerna finns det en hel del Vita Hästenkoppling, backen Jonathan Andersson har spelat en hel del i Vita Hästens juniorlag, Eric Norin var en viktig kugge i Hästen förra säsongen och assisterande tränaren Michael Nylander har också spelat i Norrköpingsklubben vid tre olika tillfällen. 
 
Även Vita Hästen har mycket att spela för, man kämpar som sagt var för att säkra det allsvenska kontraktet och om jag inte är helt ute och cyklar så skulle en seger ikväll (tre poäng) vara det som krävs för att lyckas med det. Norrköpingslaget kommer senast från en förlust hemma mot Mora med 1-2 och formen är precis som en bergoch dalbana, upp och ned. 
Hur man än väljer att se på det är det himmel eller helvete den här veckan, det kan fortfarande bli allt mellan playoff, kval neråt eller att det tar slut. Vi har spelat bra i de två senaste matcherna, men var för uddlösa senast. Vi har jobbat på det, säger hemmatränaren Niklas Czarnecki till Norrköpings tidningar inför matchen. 
 
Det är svårt att tippa den här matchen, tidigare under säsongen har Vita Hästen haft svårt för AIK trots att man legat framför dem i tabellen men Solnalaget kanske har en spelstil som inte riktigt passar hästens sätt att ställa upp. Vita Hästen har ju oftast spelat som bäst mot topplag (tex Malmö och Rögle) medans man ofta fått kämpa lite extra när man möter lag som man är mer jämna med. 

VAD TROR DU OM KVÄLLENS MATCH?