INFÖR: Vita Hästen - BIK Karlskoga

IMORGON KAN VI SUMMERA DEN ALLSVENSKA GRUNDSERIEN MEN FÖRST SKA VARJE LAG FÅ SPELA VARSIN SISTA MATCH. 

I Norrköping tar Vita Hästen emot BIK Karlskoga och det känns som vi kan få se två lag som lär spela ut, gästerna är redan klara för playoff medans Vita Hästen kan andas ut efter att ha säkrat sitt avancemang vilket var huvudmålet med säsongen. I gårdagens omgång vann Hästen överraskande med 2-4 borta mot Karlskrona medans BIK föll med 3-4 hemma mot Malmö, i en match där man hade en 2-0 ledning men föll. Gästerna kan gå in i den här matchen med ganska gott självförtroende, lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen och BIK är fortfarande obesegrade. 
 
För Vita Hästens del så kan man spela utan press, visst vill man nå playoff men huvudmålet var som sagt var att säkra ett kontrakt och nu har man lyckats med det och därför borde man kunna pusta ut och ha lite extra roligt imorgon. 
Att inte få kvala nedåt känns underbart. Jag har varit med och kvalat med Mora men allsvenskan har aldrig varit så här hysterisk. Det är sjunde allsvenska säsongen men jag har inte varit med om något liknande, sa Hästenbacken Viktor Amnér till Norrköpings tidningar efter gårdagens vinst mot KHK. 
 
TABELLÄGET 
5. BIK Karlskoga, 82 poäng
6. Björklöven, 81 poäng
7. Mora, 79 poäng
8. Vita Hästen, 71 poäng (-14)
9. Almtuna, 71 poäng (-18)
10. Timrå, 69 poäng
11. Oskarshamn, 68 poäng 
 
Matchen sänds på live.hockeyallsvenskan.se och jag står bakom kameran medans Niclas Lekander och Martin Lindgren sitter bakom mikrofonerna, hoppas ni är nöjda med sändningen om ni väljer att se den!