Släkten är värst

PÅ TISDAGSKVÄLLEN DRABBADE VITA HÄSTEN OCH AIK SAMMAN I HIMMELSTALUNDSHALLEN OCH DET SKULLE VISA SIG BLI EN JÄMN OCH SPÄNNANDE TILLSTÄLLNING.

I den första perioden tycker jag att Vita Hästen gjorde en bra insats, man skapade flera vassa chanser och även om det stod 0-0 på resultattavlan så hade man ett litet grepp om matchen så långt. I den andra perioden började AIK komma in i matchen på ett bättre sätt, spelarna började ta kampen på och man började även skapa en hel del bra chanser men Axel Brage spelade bra i hemmakassen och det var fortfarande mållöst efter 40 spelade minuter. I den tredje perioden var det gästerna som höll i taktpinnen och det kändes som man höjde på tempot vilket gjorde att man fick lite mer press mot hästenkassen och då kom tillslut kvällens första mål, det var Eric Norin som stod för det och det var faktiskt hans första mål för säsongen.

Nu började Vita Hästen bli mer desperata i sitt spel och man skapade en hel del chanser på slutet, man plockade även ut målvakten för att sätta extra press men då lyckades Christopher Bengtsson snappa upp pucken och sätta den i den numera tomma buren, för hans del var det mål nummer tre den här säsongen så man kan lungt säga att två ovana målskyttar klev fram ikväll och säkrade tre enormt viktiga poäng för AIK.

Det där med att släkten är värst syftar naturligtvis på att Eric Norin spelade i Vita Hästen förra säsongen och hade en stor del i att klubben tog sig till allsvenskan och som om det inte vore nog så noterades Jonathan Andersson för en assist till målet och han har också ett förlutet i hästen.

MATCHFAKTA
VITA HÄSTEN - AIK: 0-2 (0-0,0-0,0-2)
0-1, Eric Norin (Andersson, Lindqvist)
0-2, Christopher Bengtsson
Skott: 31-39
Publik: 3965 (Himmelstalundshallen)

Efter matchen hölls en presskonferens nere i pressrummet och den filmades av Vita Hästens Webb-TV, här kan ni höra tränarnas analyser efter slutsignalen.