Stjärnfallet

SNART ÄR DET DAGS FÖR PLAYOFFSPELET ATT DRA IGÅNG MEN FÖR MÅNGA SPELARE SÅ ÄR SÄSONGEN REDAN SLUT, HÄR ÄR NÅGRA SPELARE SOM LIRAT KLART FÖR DEN HÄR GÅNGEN. 

 
BJÖRN JONASON
Lag: Vimmerby
Position: Forward
Stats 14/15: 25 matcher,10+8=18 poäng,18 utvisningsminuter.
Kommentar: Jonason är en av hela Hockeyettans bästa spelare när allt stämmer men de två senaste säsongerna har han haft stora problem med skador vilket har gjort att 26-åringen inte riktigt kommit upp i nivå. Eftersom Vimmerby sålde både Jakob Karlsson och Alexander Holmberg så har hela laget blivit svagare vilket såklart även påverkat Jonason. 
 
ERIK ROSÈN
Lag: Skövde
Position: Back
Stats 14/15: 27 matcher,8+12=20 poäng,39 utvisningsminuter.
Kommentar: Erik Rosén har utan tvekat varit en av Skövdes bästa spelare den här säsongen och det känns som han är värd att ta nästa kliv i karriären, Skövde hade ett bra lag på pappret men man har inte riktigt motsvarat förväntningarna och jag skulle inte bli förvånad om 27-åringen spelar i en annan klubb till hösten. 
 
EMIL ALENGÅRD
Lag: Skövde
Position: Forward
Stats 14/15: 32 matcher,9+20=29 poäng,16 utvisningsminuter. 
Kommentar: I Vita Hästen var Emil Alengård en energispelare men i Skövde har han fått mer offensivt ansvar och i allettan var islänningen lagets poängbäste spelare. Precis som Rosén så är Alengård en spelare som borde spela även efter allettan, att säsongen redan tar slut är väldigt synd. 
 
JOHAN ERKGÄRDS
Lag: Skövde
Position: Forward
Stats 14/15: 33 matcher,14+24=38 poäng,6 utvisningsminuter. 
Kommentar: Johan Erkgärds är en väldigt spelskicklig forward och jag tycker han har gjort en fin säsong i SIK så det är synd att säsongen redan tar slut även för honom, de senaste säsongerna har han lirat i både playoff och kvalserien med olika klubbar. 
 
Emil Alengård är en spelare man gärna sett även i playoffspelet. Foto: Alexander Viktorson
 
AATU HÄMÄLÄINEN
Lag: Tranås
Position: Forward
Stats 14/15: 36 matcher,13+24=37 poäng,0 utvisningsminuter. 
Kommentar: Den rutinerade finländaren har tidigare spelat i allsvenskan och visade även den här gången att han kan hålla bra klass, på början av säsongen var han riktigt bra och i grundserien slutade han trea i västra seriens poängliga. I Allettan gick det lite tyngre men Aautu är ändå en underhållande spelare och jag hoppas TAIF lyckas behålla honom även nästa säsong. 
 
MIKAEL ADAMSSON
Lag: Visby/Roma
Position: Forward
Stats 14/15: 34 matcher,20+15=35 poäng,40 utvisningsminuter. 
Kommentar: Många i Visby/Roma har underpresterat men Adamsson har gjort en fin säsong vilket hans andraplats i grundseriens skytteliga är ett bra bevis på. Jag är lite osäker på om 26-åringen är sugen på att spela ytterligare en säsong på ön, det gäller nog att få ihop ett bra lag för att han ska vilja det, samtidigt finns det säkert andra bra lag som är intresserade av honom. 
 
JOHAN PETTERSSON
Lag: Kalix
Position: Back
Stats 14/15: 34 matcher,21+18=31 poäng,12 utvisningsminuter. 
Kommentar: Den offensivt skicklige backen gjorde en riktigt bra comebacksäsong i hemstaden och han fortsätter visa att han håller bra klass när allt stämmer. 2012/13 spelade 25-åringen en hel del i allsvenskan med Karlskrona och jag tror att han skulle fungera även på den nivån om han hittar rätt klubb, KHK var kanske inte helt perfekt för honom. 
 
FREDRIK ORRSTEN
Lag: Arboga
Position: Forward
Stats 14/15: 31 matcher,16+28=44 poäng,28 utvisningsminuter. 
Kommentar: Orrsten är en väldigt rutinerad spelare som förmodligen skulle kunna spela i allsvenskan om han ville, hemma i Arboga är han en toppspelare och det visade han verkligen i grundserien där det blev en delad vinst i poängligan. 
 

VILKA SPELARE SAKNAR DU I PLAYOFFSPELET?