IDAG HAR DET BARA SPELATS TRE MATCHER I ALLETTORNA MEN DET HAR ÄNDÅ VARIT INTRESSANTA MÖTEN OCH DEM TÄNKTE VI GÅ IGENOM I DET HÄR INLÄGGET.

Allettan Norra
Visby/Roma - Piteå: 0-6
Wings - Kalix: 3-2

Kommentar: Visby/Roma verkade inte ha mycket kvar i tanken sedan gårdagens match mot Kalix, redan efter den första perioden hade gästerna gått ifrån till 0-3 och segern var aldrig riktigt hotad. Igår gjorde Piteås Tim Öquist två mål och forwarden höll sig framme även idag och står nu noterad för fyra mål på sju matcher, andra spelare som stod för poäng idag var tex Daniel Olofsson och Joakim Högberg. I Hemmalaget fanns det inte mycket positivt att ta med sig, man sköt 28 skott (ett mer än Piteå) men effektiviteten var dålig och just målskyttet är något som laget inte fått igång sedan grundserien. I och med dagens seger gick Piteå upp på en tredjeplats medans Visby/Roma ligger sexa.

Kalix såg ut att gå mot sin första seger i allettan men Wings lyckades vända i den sista perioden och matchen slutade tillslut 3-2 vilket hemmalaget ska tacka Daniel Andersson för, han stod för två mål i den här matchen. Nu gick 08-klubben förbi Visby/Roma men man har fortfarande en bra bit upp till topplagen.

Allettan Södra
Tranås - Tingsryd: 0-6

Kommentar: Här hade Tranås ett gyllene läge att ge sig in i toppstriden men man var chanslösa mot gästande Tingsryd. De gröna ledningen efter drygt fyra minuters spel och sedan rullade det på, Kari Sihvonen stod för kvällens sista mål när han gjorde 0-6 och det var hans andra mål sedan ankomsten till Småland. Nu puttar Tingsryd ner TAIF från femteplatsen och har bara tre poäng upp till serietvåan Troja-Ljungby, det känns som många lag är med och slåss bakom seriesuveränen Pantern som bara ångar på i toppen.