Östersund - Huddinge: 2-0
Piteå - Wings: 7-1
Kalix - Visby/Roma: 8-5
Sundsvall - Hudiksvall: 4-3

Vi kan verkligen snacka om spänning i den norra serien, redan inför kvällen var det jämnt uppe i toppen och det blev knappast mindre spännande efter att Östersund krigat ner Huddinge med 2-0 samtidigt som Sundsvall vunnit välförtjänt hemma mot Hudiksvall (mer om den matchen kommer i ett eget inlägg). Uppe i Östersund låg Tobias Falk bakom båda målen samtidigt som Johan Berge motade samtliga 34 skott som kom flygande mot honom.

Piteå hade inga större problem mot Wings utan ledde med 4-1 efter två spelade perioder, nu ligger laget fyra och har bara fyra poäng upp till förstaplatsen så vi ska verkligen inte räkna ut dem än. Två lag som vi dessvärre redan kan räkna ut är Kalix och Visby/Roma, de ligger nere i botten av tabellen och Kalix är kvar som jumbo trots dagens 8-5 seger mot "gutarna".

8. Kalix, 4 poäng

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Allettan Södra
Tranås - Vimmerby: 3-4
Troja/Ljungby - Tingsryd: 1-2 (efter straffar)
Kristianstad - Västervik: 1-6

Bakom seriesuveränen Pantern är det helt öppet och efter dagens omgång kan vi notera att Västervik är den stora vinnaren, man hade inga större problem borta mot Kristianstad utan säkrade segern i den andra perioden där man höll tätt bakåt samtidigt som man stod för tre kassar. Nu ligger smålänningarna tvåa, på samma poäng som Troja-Ljungby som bara fick en poäng från hemmamatchen mot Tingsryd, där var det Filip Owesson som gjorde det avgörande målet inför 3116 åskådare i Sunnerbohov. Tranås hade chansen att ge sig in i toppstriden men man föll något oväntat hemma mot Vimmerby efter att gästerna gjort en stark avslutning med två mål i den tredje perioden.

Imorgon tar Skövde emot serieledarna Pantern och den matchen kommer ni kunna läsa mer om runt lunchtid imorgon!