INFÖR: Kristianstad - Vimmerby

Ikväll är spelas det full omgång i den södra allettan och en av matcherna är den mellan Kristianstad och Vimmerby, här kommer lite kött på benen inför kvällen!

Kristianstad gjorde en jättestark grundserie och vann den tuffa södra serien före lag som Tingsryd och Troja-Ljungby och man verkar ha fått upp farten även efter juluppehållet, laget vann med 1-5 borta mot Tingsryd i den senaste omgången och vi hittar dem på plats nummer två i tabellen. Kvällens gäster har haft det lite tyngre och så sent som igår blev det klart att stjärnforwarden Alexander Holmberg försvinner till allsvenska BIK Karlskoga, ett tung slag mot en förening som redan tappat tre spelare till högre divisioner. I den förra omgången föll Vimmerby med 2-3 efter förlängning hemma mot serieledande Pantern och det känns som man har det ganska tufft just nu, klar fördel KIK med andra ord. 
 
Får Fredrik Hansson jubla ikväll? Foto: Alexander Viktorson
 
Vi kan nog räkna med en hel del mål ikväll för Kristianstad är seriens målgladaste lag medans Vimmerby släppt in flest mål, fjorton insläppta på tre omgångar är smålänningarnas facit vilket såklart inte imponerar. I Kristianstad har man på nytt lånat in målvakten Oskar Sehlstedt från Oskarshamn och det återstår att se om han får göra sin debut ikväll eller om det dröjer till lördagens hemmamatch mot Tranås, en annan klubb som ha spelat i tidigare. I hemmalaget hittar vi även en av seriens vassaste offensiva spelare just nu, Dennis Svensson toppar poängligan tillsammans med sex andra spelare. Vimmerbys poängstarkaste spelare just nu är Björn Jonason som får bära ett tungt lass, tre poäng är hans facit hittills. 
 
Jag sätter Kristianstad som favorit ikväll, man har en bra form och en stark trupp medans Vimmerby kommer från både förlust rent matchmässigt och spelarmässigt och några nya spelare verkar inte vara på gång in. 
 
Vad tror du om kvällens match?