Kvällens allsvenska resultat

IKVÄLL SPELADES SEX MATCHER I HOCKEYALLSVENSKAN, HÄR ÄR EN LITEN SAMMANFATTNING AV KVÄLLEN. 

Resultat 
Rögle - Björklöven: 4-3 (efter straffar)
Västerås - Södertälje: 3-1
Malmö - Vita Hästen: 9-1
AIK - Asplöven: 1-3
Karlskrona - Oskarshamn: 3-1
Mora - Timrå: 5-2
 
Kommentar: Kvällens matcher bjöd på många mål och flest blev det nere i Malmö där hemmalaget krossade nykomlingen Vita Hästen med hela 9-1 efter att ha gått ifrån till 6-1 redan efter två spelade perioder. Eric Himelfarb debuterade för hemmalaget och vi får nog ge honom med beröm godkänt för din första insats, forwarden stod för två assist och lär bli bättre för varje match som går. 
 
En annan ny spelare som fått en bra start är Jordan Smotherman, forwarden låg bakom två av Rögles mål mot Björklöven men det skulle visa sig bli en tuff utmaning för Ängelholmsklubben, i slutet av den tredje perioden vände gästerna 3-1 till 3-3 efter att Mark Hurtubise gjort två mål och det hela fick avgöras på straffar där Smotherman klev fram igen och satte den avgörande pucken. 
 
AIK fortsätter att ha det tungt, ikväll kom Asplöven på besök, spelade en bra och effektiv bortamatch och plockade med sig tre poäng i trunken innan det bar av hem till Haparanda igen. Asplöven har en riktigt bra topp men är lite för ojämna och risken finns att de blir sönderköpta efter grundseriens slut - igen. Spelare som Jacob Legacé och John Henrion är helt klart intressanta för SHL-klubbar. 
 
Mora, Västerås och Karlskrona är tre topplag som fortsätter att spela bra och hålla liv i tabellen, det är väldigt svårt att säga vilket av lagen som är starkast även om jag tycker VIK har den högsta kapaciteten av trion. Södertälje fortsätter att ha grus i maskineriet, man har visserligen bara fyra poäng till en plats ovanför strecket men det är samtidigt bara en poäng ner till jumbon Oskarshamn. 
 
Det är inte bara ekonomin som ger Timråfansen mardrömmar, spelet på isen ger inte några glada stunder och ikväll kom en ny förlust för den klassiska klubben. Det känns som man balanserar på en tunn tråd och det här kan bli säsongen då vi får ett maktskifte uppe i norr, Sundsvall kan ta sig upp medans Timrå ramlar ner på grund av det sportsliga eller ekonomiska. 

HUR GÅR DINA TANKAR EFTER KVÄLLENS MATCHER?