AHL-rutin till nykomlingen

IK Panterns värvningar under början av sommaren har knappast imponerat men nu har de plockat in en spelare som har spelat på en väldigt hög nivå och det är ingen mindre än forwarden Erik Nyström, som senast kommer från spel i Timrå. Den 21-årige forwarden startade förra säsongen som utlånad från Djurgården till Oskarshamn men efter tre poäng på fem matcher så lånades han vidare till Timrå där han avslutade säsongen med att göra fem poäng på 26 matcher.
 

Trots att han bara är 21 år gamma (fyller 22 i Oktober) så har Nyström hunnit med en hel del, säsongen 2011/12 debuterade han i SHL med Modo, säsongen efter det kom debuten i allsvenskan med Karlskrona och på sommaren 2012 draftades han av Montreal som nummer 164. Något spel i NHL har det inte hunnit bli än men den lovande forwarden har spelat 17 matcher i Montreals farmarlag, Hamilton Bulldogs och han har även hunnit spela 20 matcher i KHL, Europas bästa liga.
 
Det ska bli väldigt intressant att se hur Nyström kommer prestera nere i Pantern, för nykomlingen gäller det att han levererar med tanke på att man annars valt att satsa på mestadels orutinerade spelare som spenderat största delen av sina karriärer på en lägre nivå.
 
Vad tror du om Panterns värvning, blir den lyckad eller motsvarar han inte förväntningarna?