Allsvensk rutin till Vimmerby

Vimmerby har mer eller mindre byggt ett nytt lag under sommaren och idag gick man ut med sin senaste förstärkning, den här gången på forwardssidan. Det är den 25-årige norrlänningen Martin Sandgren som byter allsvenska Almtuna mot Vimmerby vilket blir hans tredje klubb på lika många säsonger. Sandgren kommer senast från en säsong som var fylld med skador och han spelade faktiskt bara sju matcher.
- Vi har fått klockrena referenser från hans tidigare arbetsgivare och är jättenöjda med den här rekryteringen. Det här är ytterligare en signal om att Vimmerby Hockey kommer bli ett jobbigt lag att möta i vinter, säger sportgruppens Daniel Stolt till klubbens hemsida.
 
Sandgren debuterade i allsvenskan 2010 men hade faktiskt gjort sina första matcher i SHL redan året innan och våren 2009 gjorde han fyra matcher under SM-slutspelet med Skellefteå så han har testats på den högsta nivån. På allsvensk nivå har det blivit närmare 200 matcher medans det bara blivit tre matcher i Hockeyettan, det var säsongen 2009/10 som han gjorde tre inhopp i Clemensnäs.
 
FAKTA: Martin Sandgren
Ålder: 25 år.
Position: Forward.
Längd/Vikt: 185cm/89kg.
Kommer från: Almtuna.
Statistik förra säsongen: 7 matcher, 0+0=0 poäng, 2 utvisningsminuter.