Olsén tillbaka i Hockeyettan

HÄR KOMMER EN NYHET KRING VIMMERBYS LAGBYGGE. 
 
Vimmerby börjar närma sig en full trupp men idag har man gått ut med en ny förstärkning, den här gången på forwardssidan. Det är Henrik Olsén som ansluter från norska Kongsviner där han noterades för totalt 16 poäng på 28 matcher. 
Vi är väldigt nöjda med att få Henrik Olsén till oss. Trots att han bara är 22 år gammal, så har han samlat på sig mycket rutin. Han har mycket energi i sitt spel, och klarar av olika roller. Vi räknar Henrik som en av de bärande spelarna i vår trupp, säger Daniel Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp till klubbens hemsida. 
 
 Foto: Alexander Viktorson 
 
Trots sin ålder har Olsén hunnit med en hel del, mellan 2008-2013 höll han till i Mora och där blev det totalt 83 allsvenska matcher men han har även spelat i Hockeyettan med såväl Forshaga som Piteå, en klubb där han spelade allsvenskt kval våren 2014. Tittar man på hans statistik så kan vi nog förvänta oss att Vimmerby värvat en hyfsat bra poängspelare men han kommer nog få en ganska allround roll i sin nya klubb, till deras hemsida berättar han att han själv ser sig som en tvåvägsspelare som kan bidra även i det defensiva spelet. 
 
När vi ändå är inne på Vimmerby så kan det vara värt att notera att forwarden Dennis Santesson plockats in på try-out, han kommer senast från spel uppe i Värmdö där han öst in poäng och nu hoppas man att han ska visa framfötterna under försäsongen. En spelare som däremot inte kommer göra det är Björn Jonason, han har gått ut på sin twitter och berättat att han spelat klart i Vimmerby vilket såklart är en tung förlust och det ska bli väldigt intressant att se vart 26-åringen kommer hamna. 
 
Vad tror du om värvningen?